All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2012

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F12%3A%230000768" target="_blank" >RIV/25328859:_____/12:#0000768 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012

  • Original language description

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2012 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 500 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 58 % vzorků z Moravy. Obsah N-látek a Zelenyho test byly v průměru nadstandardní Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti a lokálně i u čísla poklesu. Kvalita pšenice se značně lišilav jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek.

  • Czech name

    Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2012

  • Czech description

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2012 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 500 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 58 % vzorků z Moravy. Obsah N-látek a Zelenyho test byly v průměru nadstandardní Jisté problémy byly pozorovány u objemové hmotnosti a lokálně i u čísla poklesu. Kvalita pšenice se značně lišilav jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Number of pages

    10

  • Place of publication

    Kroměříž

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zemědělství České republiky

  • Version