Evaluation of the quality of food wheat from the harvest of 2013
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F13%3A%230000780" target="_blank" >RIV/25328859:_____/13:#0000780 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2013
Original language description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2013 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 477 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 82 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, obsah N-látek a Zelenyho test standardní. Kvalita pšenice se lišila v jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek. Specifitou ročníku je opožděné jaro a výskyt námele.
Czech name
Vyhodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně roku 2013
Czech description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářské pšenice ze sklizně 2013 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 477 vzorků pekárenské pšenice podle požadavků ČSN 46 1100-2, tj. obsah příměsí a nečistot, objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah N-látek a Zelenyho sedimentační test. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 82 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost a číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, obsah N-látek a Zelenyho test standardní. Kvalita pšenice se lišila v jednotlivých regionech, hlavní příčinou byly rozdíly v množství a době srážek. Specifitou ročníku je opožděné jaro a výskyt námele.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
11
Place of publication
Kroměříž
Publisher/client name
Ministerstvo zemědělství České republiky
Version
—