Evaluation of the quality of cereals harvested in 2013 with respect to the occurrence of limited Fusarium mycotoxins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F13%3A%230000781" target="_blank" >RIV/25328859:_____/13:#0000781 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vyhodnocení kvality obilovin ze sklizně roku 2013 z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů
Original language description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách ze sklizně 2013 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 100 vzorků pšenice, 60 vzorků ječmene a 10 vzorků žita. Obsah DON a ZEA byl stanoven metodou ELISA, obsahNIV metodou HPLC. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek a slovního hodnocení v rámci celé ČR i jednotlivých krajů. Obsah DON v pšenici byl mírně vyšší ve srovnání s předchozími lety. Požadavek na obsah DON (1250 ?g/kg) nesplnily 4 % vzorků pšenice, všechny vzorky ječmene a žita vyhověly. Obsah ZEA byl velmi nízký, požadavek na obsah ZEA (100 ?g/kg) splnily všechny vzorky pšenice i ječmene.
Czech name
Vyhodnocení kvality obilovin ze sklizně roku 2013 z hlediska výskytu limitovaných fuzáriových mykotoxinů
Czech description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení výskytu fuzáriových mykotoxinů v obilovinách ze sklizně 2013 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 100 vzorků pšenice, 60 vzorků ječmene a 10 vzorků žita. Obsah DON a ZEA byl stanoven metodou ELISA, obsahNIV metodou HPLC. Výsledky jsou zpracovány formou tabulek a slovního hodnocení v rámci celé ČR i jednotlivých krajů. Obsah DON v pšenici byl mírně vyšší ve srovnání s předchozími lety. Požadavek na obsah DON (1250 ?g/kg) nesplnily 4 % vzorků pšenice, všechny vzorky ječmene a žita vyhověly. Obsah ZEA byl velmi nízký, požadavek na obsah ZEA (100 ?g/kg) splnily všechny vzorky pšenice i ječmene.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
14
Place of publication
Kroměříž
Publisher/client name
Ministerstvo zemědělství České republiky
Version
—