All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of the quality of food grain from the harvest of 2015 - part a) quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3A%230000885" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:#0000885 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://eagri.cz/public/web/file/445783/SVZ_Obiloviny_12_2015.pdf" target="_blank" >http://eagri.cz/public/web/file/445783/SVZ_Obiloviny_12_2015.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vyhodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2015 - část a) kvalita

  • Original language description

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 547 vzorků pšenice (ČSN 46 1100-2), 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4) a 254 vzorků sladovnického ječmene (ČSN 46 1100-5). Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost (bez příměsí a nečistot) splnilo 73 % vzorků pekárenské pšenice a 95 % vzorků žita. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s velmi dobrou produkcí i kvalitou sledovaných obilovin.

  • Czech name

    Vyhodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2015 - část a) kvalita

  • Czech description

    Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 547 vzorků pšenice (ČSN 46 1100-2), 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4) a 254 vzorků sladovnického ječmene (ČSN 46 1100-5). Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost (bez příměsí a nečistot) splnilo 73 % vzorků pekárenské pšenice a 95 % vzorků žita. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s velmi dobrou produkcí i kvalitou sledovaných obilovin.

Classification

  • Type

    V<sub>souhrn</sub> - Summary research report

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Number of pages

    23

  • Place of publication

    Kroměříž

  • Publisher/client name

    Ministerstvo zemědělství české republiky

  • Version