Evaluation of the quality of food grain from the harvest of 2015 - part a) quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3A%230000885" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:#0000885 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://eagri.cz/public/web/file/445783/SVZ_Obiloviny_12_2015.pdf" target="_blank" >http://eagri.cz/public/web/file/445783/SVZ_Obiloviny_12_2015.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vyhodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2015 - část a) kvalita
Original language description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 547 vzorků pšenice (ČSN 46 1100-2), 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4) a 254 vzorků sladovnického ječmene (ČSN 46 1100-5). Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost (bez příměsí a nečistot) splnilo 73 % vzorků pekárenské pšenice a 95 % vzorků žita. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s velmi dobrou produkcí i kvalitou sledovaných obilovin.
Czech name
Vyhodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně roku 2015 - část a) kvalita
Czech description
Zpráva informuje o výsledcích hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 547 vzorků pšenice (ČSN 46 1100-2), 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4) a 254 vzorků sladovnického ječmene (ČSN 46 1100-5). Výsledky jsou zpracovány formou tabulek, grafů a slovního hodnocení v rámci celé ČR, oblastech Čech, Moravy a jednotlivých krajů. Požadavky na jakost (bez příměsí a nečistot) splnilo 73 % vzorků pekárenské pšenice a 95 % vzorků žita. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s velmi dobrou produkcí i kvalitou sledovaných obilovin.
Classification
Type
V<sub>souhrn</sub> - Summary research report
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Number of pages
23
Place of publication
Kroměříž
Publisher/client name
Ministerstvo zemědělství české republiky
Version
—