All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The quality of the grain of wheat and rye in 2016

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000062" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000062 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita zrna pšenice a žita 2016

  • Original language description

    Článek v časopise: Mlynářské noviny, 27, 2016, 3, 1-6, ISSN: 1214-6374 Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 520 vzorků pekárenské pšenice (ČSN 46 1100-2) a 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4). Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 63 % vzorků z Čechách a 54 % vzorků z Moravy. Ve srovnání s rokem 2015 je kvalita sklizně 2016 pekárenské pšenice v ČR výrazně horší v objemové hmotnosti, mírně lepší v obsahu a kvalitě bílkovin a mírně horší v čísle poklesu. V pšenici se často vyskytují fuzariózní zrna. Kvalitu žita lze hodnotit jako průměrnou.

  • Czech name

    Kvalita zrna pšenice a žita 2016

  • Czech description

    Článek v časopise: Mlynářské noviny, 27, 2016, 3, 1-6, ISSN: 1214-6374 Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2014 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 520 vzorků pekárenské pšenice (ČSN 46 1100-2) a 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4). Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 63 % vzorků z Čechách a 54 % vzorků z Moravy. Ve srovnání s rokem 2015 je kvalita sklizně 2016 pekárenské pšenice v ČR výrazně horší v objemové hmotnosti, mírně lepší v obsahu a kvalitě bílkovin a mírně horší v čísle poklesu. V pšenici se často vyskytují fuzariózní zrna. Kvalitu žita lze hodnotit jako průměrnou.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů