All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of food wheat and rye from the 2015 harvest

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F15%3A%230000880" target="_blank" >RIV/25328859:_____/15:#0000880 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita potravinářské pšenice a žita ze sklizně 2015

  • Original language description

    Mlynářské noviny, 2015, č. 4, s. 2-6.Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 521 vzorků pekárenské pšenice (ČSN 46 1100-2) a 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4). Vybrané vzorky byly hodnoceny na obsah deoxynivalenolu a zearalenonu. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 77 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost i číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test a obsah bílkovin průměrné. Projevily se také specifické vlastnosti odrůd. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy. Kvalita žita byla velmi dobrá. Úroveň kontaminace mykotoxiny byla nízká.

  • Czech name

    Kvalita potravinářské pšenice a žita ze sklizně 2015

  • Czech description

    Mlynářské noviny, 2015, č. 4, s. 2-6.Článek se zabývá výsledky hodnocení kvality potravinářských obilovin ze sklizně 2015 na území České republiky. Celkem bylo hodnoceno 521 vzorků pekárenské pšenice (ČSN 46 1100-2) a 40 vzorků žita (ČSN 46 1100-4). Vybrané vzorky byly hodnoceny na obsah deoxynivalenolu a zearalenonu. Požadavky na jakost pekárenské pšenice ve čtyřech hodnocených parametrech (tj. bez příměsí a nečistot) splnilo 68 % vzorků z Čechách a 77 % vzorků z Moravy. Objemová hmotnost i číslo poklesu byly v průměru nadstandardní, Zelenyho test a obsah bílkovin průměrné. Projevily se také specifické vlastnosti odrůd. Specifitou ročníku jsou vysoké dosahované výnosy. Kvalita žita byla velmi dobrá. Úroveň kontaminace mykotoxiny byla nízká.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1510204" target="_blank" >QJ1510204: Technologies and methods for the preservation of quality, safety and nutritional value of the selected plant foodstuff ingredients</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů