Bread ANTIQUE
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F16%3AN0000067" target="_blank" >RIV/25328859:_____/16:N0000067 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Chléb ANTIQUE
Original language description
Hlavní složkou receptur Chleba a pečiva Antique je směs ANTIQUE, kterou tvoří ovesná a ječná celozrnná mouka a trhanka. Odrůdy ovsa a ječmene použité do směsi Antique jsou speciální vysoce nutričně hodnotné odrůdy s vysokým obsahem beta-glukanů. Beta-glukany jsou u každé odrůdy i sklizně kontrolovány, protože i klimatické podmínky a složení půdy ovlivňují jejich obsah v zrnu a poté v mouce a šrotu. Jejich obsah v chlebu a pečivu Antique může být bezpečně deklarován. Složení směsi ANTIQUE, ač pouze s tradičními složkami, dodává chlebu Antique moderní charakter požadovaný spotřebiteli: Výrazně křupavou a silně popraskanou kůrku, jemnou a šťavnatou střídu, která je dlouho vláčná.
Czech name
Chléb ANTIQUE
Czech description
Hlavní složkou receptur Chleba a pečiva Antique je směs ANTIQUE, kterou tvoří ovesná a ječná celozrnná mouka a trhanka. Odrůdy ovsa a ječmene použité do směsi Antique jsou speciální vysoce nutričně hodnotné odrůdy s vysokým obsahem beta-glukanů. Beta-glukany jsou u každé odrůdy i sklizně kontrolovány, protože i klimatické podmínky a složení půdy ovlivňují jejich obsah v zrnu a poté v mouce a šrotu. Jejich obsah v chlebu a pečivu Antique může být bezpečně deklarován. Složení směsi ANTIQUE, ač pouze s tradičními složkami, dodává chlebu Antique moderní charakter požadovaný spotřebiteli: Výrazně křupavou a silně popraskanou kůrku, jemnou a šťavnatou střídu, která je dlouho vláčná.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210257" target="_blank" >QJ1210257: Improvement of nutritional, dietetic and sensory properties of domestic, alternative and small-scale cereals and their mill products by technological processes with use of fermentative effect of lactic acid bacteria.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů