All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Extruded products based on barley for healthy and preventive human nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F20%3AN0000063" target="_blank" >RIV/25328859:_____/20:N0000063 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25328859:_____/20:N0000073

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Extrudované produkty na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu

  • Original language description

    Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly finalizovány 2 nové extrudované výrobky na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Tyto výrobky byly vyrobeny ze zrna vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů, na základě aplikace výzkumných poznatků dosažených v průběhu řešení projektu CK TAČR TE02000177 a projektu MZE-RO1118 při vývoji metod a zpracovatelských technologií pro přímé potravinářské využití odrůd ječmene se specifickými nutričními vlastnostmi.

  • Czech name

    Extrudované produkty na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu

  • Czech description

    Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly finalizovány 2 nové extrudované výrobky na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Tyto výrobky byly vyrobeny ze zrna vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů, na základě aplikace výzkumných poznatků dosažených v průběhu řešení projektu CK TAČR TE02000177 a projektu MZE-RO1118 při vývoji metod a zpracovatelských technologií pro přímé potravinářské využití odrůd ječmene se specifickými nutričními vlastnostmi.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů