Extruded products based on barley for healthy and preventive human nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F20%3AN0000063" target="_blank" >RIV/25328859:_____/20:N0000063 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/25328859:_____/20:N0000073
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Extrudované produkty na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu
Original language description
Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly finalizovány 2 nové extrudované výrobky na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Tyto výrobky byly vyrobeny ze zrna vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů, na základě aplikace výzkumných poznatků dosažených v průběhu řešení projektu CK TAČR TE02000177 a projektu MZE-RO1118 při vývoji metod a zpracovatelských technologií pro přímé potravinářské využití odrůd ječmene se specifickými nutričními vlastnostmi.
Czech name
Extrudované produkty na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu
Czech description
Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly finalizovány 2 nové extrudované výrobky na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Tyto výrobky byly vyrobeny ze zrna vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů, na základě aplikace výzkumných poznatků dosažených v průběhu řešení projektu CK TAČR TE02000177 a projektu MZE-RO1118 při vývoji metod a zpracovatelských technologií pro přímé potravinářské využití odrůd ječmene se specifickými nutričními vlastnostmi.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů