Application of scientific research knowledge in the production of extruded barley-based products for healthy and preventive human nutrition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000069" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000069 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Aplikace vědecko-výzkumných poznatků při výrobě extrudovaných výrobků na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu
Original language description
Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice s.r.o. byly pro prezentaci činnosti společnosti Agrotest fyto, s.r.o. na celostátní zemědělské výstavě Země živitelka, konané ve dnech 26. - 31. srpna 2021 v Českých Budějovicích, vyrobeny 2 druhy extrudovaných výrobků na bázi ječmene, určené pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Jedná se o „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále o „Ječnou tyčku s cibulkou“, rovněž s vysokým obsahem vlákniny a 4 g beta-glukanů na 100 g výrobku. Pro výrobu bylo použito zrno vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů.
Czech name
Aplikace vědecko-výzkumných poznatků při výrobě extrudovaných výrobků na bázi ječmene pro zdravou a preventivní lidskou výživu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů