The use of our own varieties of hullless barley and the knowledge gained from their processing for the production of extruded products for healthy human nutrition.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F22%3AN0000053" target="_blank" >RIV/25328859:_____/22:N0000053 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití vlastních odrůd bezpluchého ječmene a dosažených poznatků z jejich zpracování k výrobě extrudovaných výrobků pro zdravou lidskou výživu
Original language description
Extrudované výrobky určené pro zdravou a preventivní lidskou výživu byly vyrobeny pro prezentaci výzkumné činnosti společnosti Agrotest fyto, s.r.o. na celostátní zemědělské výstavě Země živitelka, konané ve dnech 25. - 30. srpna 2022 v Českých Budějovicích. Ve spolupráci s firmou EXTRUDO Bečice, s.r.o. byl pro návštěvníky připraven „Ječný chlebík“ ve verzi „natural“ s vysokým obsahem vlákniny a 4,7 g beta-glukanů na 100 g výrobku a dále „Ječná tyčka s cibulkou“ a „Ječná tyčka s příchutí pizza“, vše na bázi vlastní odrůdy bezpluchého jarního ječmene AF Cesar se zvýšeným obsahem beta-glukanů v zrnu.
Czech name
Využití vlastních odrůd bezpluchého ječmene a dosažených poznatků z jejich zpracování k výrobě extrudovaných výrobků pro zdravou lidskou výživu
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů