The Influence of Feeding Wheat with Colour Grain on Performance and Metabolism of Broiler Chickens
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F17%3AN0000080" target="_blank" >RIV/25328859:_____/17:N0000080 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43210/17:43911151
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv zkrmování pšenic s barevným zrnem na užitkovost a metabolismus brojlerových kuřat
Original language description
Zkrmování pšenic s různou barvou zrna nemělo vliv na růstové schopnosti kuřat a neovlivnilo antioxidační kapacitu krve. Zkrmování pšenice s purpurovým perikarpem nicméně zhoršilo výtěžnost jatečně upraveného těla brojlerových kuřat, ale mělo pozitivní vliv na aktivity enzymů AST, ALT a LD. Průkazné rozdíly byly zjištěny také v parametrech metabolismu tuků (průkazně vyšší koncentrace cholesterolu v krvi kuřat krmených pšenicí s purpurovým perikarpem a průkazně nižší koncentrace TAG v krvi kuřat kontrolní skupiny).
Czech name
Vliv zkrmování pšenic s barevným zrnem na užitkovost a metabolismus brojlerových kuřat
Czech description
Zkrmování pšenic s různou barvou zrna nemělo vliv na růstové schopnosti kuřat a neovlivnilo antioxidační kapacitu krve. Zkrmování pšenice s purpurovým perikarpem nicméně zhoršilo výtěžnost jatečně upraveného těla brojlerových kuřat, ale mělo pozitivní vliv na aktivity enzymů AST, ALT a LD. Průkazné rozdíly byly zjištěny také v parametrech metabolismu tuků (průkazně vyšší koncentrace cholesterolu v krvi kuřat krmených pšenicí s purpurovým perikarpem a průkazně nižší koncentrace TAG v krvi kuřat kontrolní skupiny).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1510206" target="_blank" >QJ1510206: Research of the wheat different grain discoloration types caused by substances with antioxidant effects, their use for development of varieties with positive health benefit for human and animal nutrition</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2017
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XII. Kábrtovy dietetické dny
ISBN
978-80-263-1089-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
171-175
Publisher name
Tribun EU s.r.o.
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Apr 20, 2017
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—