All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Changes in the content of nutrients and bioactive substances after extrusion of hulless barley intended for the production of food for healthy human nutrition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F18%3AN0000024" target="_blank" >RIV/25328859:_____/18:N0000024 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://vukrom.cz/userfiles/files/obilnarske_listy/2018/2018_1/11-14.pdf" target="_blank" >http://vukrom.cz/userfiles/files/obilnarske_listy/2018/2018_1/11-14.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny v obsahu živin a bioaktivních látek po extruzi bezpluchého ječmene, určeného k výrobě potravin pro zdravou lidskou výživu

  • Original language description

    V pokusu byly hodnoceny výsledky změn chemického složení a bioaktivních látek s antioxidační aktivitou po extruzi vybraných materiálů bezpluchého ječmene, určeného k výrobě potravin pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Dosažené výsledky potvrdily, že extruzní zpracování zrna bezpluchého ječmene je vhodnou a ekonomicky efektivní metodou výroby potravin se zvýšenou nutriční hodnotou, zejména vysokým obsahem rozpustné vlákniny potravy. Podmínkou maximálního využití všech důležitých živin a bioaktivních látek zrna je výběr nejvhodnějších odrůd a individuální nastavení pracovních parametrů extrudérů při nízkých vlhkostech vstupní suroviny a nižších pracovních teplotách.

  • Czech name

    Změny v obsahu živin a bioaktivních látek po extruzi bezpluchého ječmene, určeného k výrobě potravin pro zdravou lidskou výživu

  • Czech description

    V pokusu byly hodnoceny výsledky změn chemického složení a bioaktivních látek s antioxidační aktivitou po extruzi vybraných materiálů bezpluchého ječmene, určeného k výrobě potravin pro zdravou a preventivní lidskou výživu. Dosažené výsledky potvrdily, že extruzní zpracování zrna bezpluchého ječmene je vhodnou a ekonomicky efektivní metodou výroby potravin se zvýšenou nutriční hodnotou, zejména vysokým obsahem rozpustné vlákniny potravy. Podmínkou maximálního využití všech důležitých živin a bioaktivních látek zrna je výběr nejvhodnějších odrůd a individuální nastavení pracovních parametrů extrudérů při nízkých vlhkostech vstupní suroviny a nižších pracovních teplotách.

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21100 - Other engineering and technologies

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centre for Innovative Use and Strengthening of Competitiveness of Czech Brewery Raw Materials and Products</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Obilnářské listy

  • ISSN

    1212-138X

  • e-ISSN

    1213-3981

  • Volume of the periodical

    26

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    11-14

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database