All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality of food wheat and rye from harvest 2019

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000031" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000031 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Kvalita potravinářské pšenice a žita ze sklizně 2019

  • Original language description

    Článek se zabývá výsledky sledování kvality potravinářských obilovin sklizených v roce 2019 v České republice. Celkem 553 vzorků pšenice a 45 vzorků žita bylo vyhodnoceno podle ČSN 46 1100-2 (pšenice) a ČSN 46 1100-4 (žito). Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech parametrech (tj. požadavků na maximální obsah příměsí a nečistot) 60 % vzorků z Čech a 67% vzorků z Moravy. Problémovým parametrem byla objemová hmotnost. Hodnoty čísla poklesu byly velmi dobré, obsah bílkovin byl nejvyšší v řadě sledovaných let od roku 2002 a vysoká je rovněž kvalita bílkovin měřená Zelenyho testem. Kvalitu žita lze hodnotit jako velmi dobrou. Nerecenzovaný článek: Mlynářské noviny, 30, 2019, 4, 2-4.

  • Czech name

    Kvalita potravinářské pšenice a žita ze sklizně 2019

  • Czech description

    Článek se zabývá výsledky sledování kvality potravinářských obilovin sklizených v roce 2019 v České republice. Celkem 553 vzorků pšenice a 45 vzorků žita bylo vyhodnoceno podle ČSN 46 1100-2 (pšenice) a ČSN 46 1100-4 (žito). Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech parametrech (tj. požadavků na maximální obsah příměsí a nečistot) 60 % vzorků z Čech a 67% vzorků z Moravy. Problémovým parametrem byla objemová hmotnost. Hodnoty čísla poklesu byly velmi dobré, obsah bílkovin byl nejvyšší v řadě sledovaných let od roku 2002 a vysoká je rovněž kvalita bílkovin měřená Zelenyho testem. Kvalitu žita lze hodnotit jako velmi dobrou. Nerecenzovaný článek: Mlynářské noviny, 30, 2019, 4, 2-4.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů