Quality of food wheat and rye from harvest 2019
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F19%3AN0000031" target="_blank" >RIV/25328859:_____/19:N0000031 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita potravinářské pšenice a žita ze sklizně 2019
Original language description
Článek se zabývá výsledky sledování kvality potravinářských obilovin sklizených v roce 2019 v České republice. Celkem 553 vzorků pšenice a 45 vzorků žita bylo vyhodnoceno podle ČSN 46 1100-2 (pšenice) a ČSN 46 1100-4 (žito). Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech parametrech (tj. požadavků na maximální obsah příměsí a nečistot) 60 % vzorků z Čech a 67% vzorků z Moravy. Problémovým parametrem byla objemová hmotnost. Hodnoty čísla poklesu byly velmi dobré, obsah bílkovin byl nejvyšší v řadě sledovaných let od roku 2002 a vysoká je rovněž kvalita bílkovin měřená Zelenyho testem. Kvalitu žita lze hodnotit jako velmi dobrou. Nerecenzovaný článek: Mlynářské noviny, 30, 2019, 4, 2-4.
Czech name
Kvalita potravinářské pšenice a žita ze sklizně 2019
Czech description
Článek se zabývá výsledky sledování kvality potravinářských obilovin sklizených v roce 2019 v České republice. Celkem 553 vzorků pšenice a 45 vzorků žita bylo vyhodnoceno podle ČSN 46 1100-2 (pšenice) a ČSN 46 1100-4 (žito). Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo ve čtyřech parametrech (tj. požadavků na maximální obsah příměsí a nečistot) 60 % vzorků z Čech a 67% vzorků z Moravy. Problémovým parametrem byla objemová hmotnost. Hodnoty čísla poklesu byly velmi dobré, obsah bílkovin byl nejvyšší v řadě sledovaných let od roku 2002 a vysoká je rovněž kvalita bílkovin měřená Zelenyho testem. Kvalitu žita lze hodnotit jako velmi dobrou. Nerecenzovaný článek: Mlynářské noviny, 30, 2019, 4, 2-4.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů