Quality of wheat from the 2020 harvest in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F21%3AN0000065" target="_blank" >RIV/25328859:_____/21:N0000065 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kvalita pšenice ze sklizně 2020 v ČR
Original language description
Požadavky na jakost pekárenské pšenice splnilo v roce 2020 ve čtyřech hodnocených parametrech (objemová hmotnost, číslo poklesu, obsah bílkovin a sedimentační test) v rámci celé ČR pouze 55 % vzorků, což je méně, než v roce 2019 (63%) a výrazně méně ve srovnáním s rokem 2018 (80%). Podíl celkově vyhovujících vzorků byl srovnatelný v Čechách a na Moravě, jednotlivé kvalitativní parametry byly ale mírně odlišné. V Čechách byla vyšší objemová hmotnost a číslo poklesu, na Moravě byl vyšší obsah bílkovin a lepší byla i jejich kvalita. Nejvíce problémovým parametrem sklizně 2020 byla objemová hmotnost. Kvalita pšenice byla negativně ovlivněna zejména srážkami v období dozrávání, vliv měla také skutečnost, že část porostů byla silně polehlých. nerecenzovaný článek: Úroda, 69, 2021, 1, 27-30.
Czech name
Kvalita pšenice ze sklizně 2020 v ČR
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů