The process of the tourism local product development proceeding from the Czech fishery and fish farming potential
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25619161%3A_____%2F21%3AN0000006" target="_blank" >RIV/25619161:_____/21:N0000006 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://ryba.czu.cz/cs/r-17229-vystupy-projektu/certifikovana-metodika.html" target="_blank" >https://ryba.czu.cz/cs/r-17229-vystupy-projektu/certifikovana-metodika.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství
Original language description
Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholderů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místních společenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Anotace anglicky
Czech name
Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu vycházející z potenciálu českého rybářství a rybníkářství
Czech description
—
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
—
OECD FORD branch
50200 - Economics and Business
Result continuities
Project
<a href="/en/project/DG18P02OVV057" target="_blank" >DG18P02OVV057: Cultural traditions of Czech fishing in the light of its utilization in tourism and landscape architecture</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2021
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Proces tvorby lokálního produktu cestovního ruchu
Regulation ID
08-21
Technical parameters
Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místníchspolečenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu. Metodika je určena zástupcům obcí v České republice, organizacím destinačního managementu zejména na lokální a oblastní úrovni, ale i s přesahem na regionální úroveň, a všem iniciátorům na straně stakeholdrů, kteří svými aktivitami přispívají k udržování a šíření tradice českého rybářství a rybníkářství. Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.
Economical parameters
Cílem metodiky je poskytnout vhodný postup tvorby lokálního produktu cestovního ruchu se zaměřením na rybářství, rybníkářství, rybolov a rybí gastronomii se zapojením jednak všech stakeholdrů v regionu/destinaci cestovního ruchu a také se zapojením rezidentů a místníchspolečenství, které mají přímý vztah k tomuto českému fenoménu. Vznikem lokálních produktů cestovního ruchu může dojít k následnému propojení do regionálních produktů na základě síťování a tím ke zvyšování povědomí o české tradici rybářství a rybníkářství mimo hranice daného regionu. Hlavním smyslem metodiky je poskytnout srozumitelný postup při tvorbě lokálního produktu cestovního ruchu s využitím potenciálu rybářství a rybníkářství, popřípadě i k tvorbě takového produktu motivovat jakékoliv stakeholdry vyskytující se v destinaci. Součástí metodiky je postup tvorby lokálního produktu, který je znázorněn pomocí vývojového diagramu, a dále jsou jednotlivé kroky detailně popsány.
Certification body designation
Ministerstvo pro místní rozvoj
Date of certification
—
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy