Technological process of application of selected sparkling wine yeast
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000015" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000015 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický proces aplikace selektovaných sektových kvasinek
Original language description
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace Sektových kvasinek. Preparáty sektových kvasinek jsou složeny z axenických kultur saccharomycetních kvasinek, které jsou schopny provést druhotné kvašení základního vína, prostřednictvím čeho vzniknou autentické sekty s unikátním senzorickým profilem. Ve spolupráci s projektovým partnerem Víno Hruška s.r.o. byl jasně definován způsob aplikace Sektových kvasinek do základního vína a determinovány podmínky vedení vinifikačního procesu; i) Odrůda hroznů a požadavky na výrobu základního vína; ii) Způsob aplikace sektových kvasinek – zákvasový protokol; iii) Způsob předúpravy základního vína; iv) Technologie vedení sekundární fermentace – kvašení v lahvi anebo v přetlakové nádobě (charmat). Předkládaná technologie má potenciál nalézt uplatnění ve vinařstvích malého a středního rozsahu, kde vinaři sází na jedinečnost svých produktů.
Czech name
Technologický proces aplikace selektovaných sektových kvasinek
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
742_NewSec-V1.4
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407-V1.4
Technical parameters
Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces aplikace sektových kvasinek.
Economical parameters
Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobené komerčními partnery. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 27715591
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—