Set of sparkling wine yeast EPS biotechnology
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000012" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000012 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Soubor sektových kvasinek EPS biotechnology
Original language description
Preparát sektových kvasinek je označení pro saccharomycetní kvasinky selektované z interní sbírky mikroorganismů společnosti EPS biotechnology, s.r.o. Selekce potenciálních kmenů ze široké škály izolátů probíhá na základě taxonomické, fenotypové a technologické charakterizace běžnými mikrobiologickými postupy. Kritériem pro výběr kmenů je především nízká produkce sulfanu, vysoká míra tolerance vůči oxidu siřičitému a ethanolu. Nejdůležitějším parametrem je schopnost provedení sekundární fermentace bez produkce senzoricky defektních látek. Na základě dostupných dat jsou vytvořeny lyofilizované preparáty sektových kvasinek, které jsou po adaptaci použity na výrobu šumivých vín.
Czech name
Soubor sektových kvasinek EPS biotechnology
Czech description
—
Classification
Type
G<sub>funk</sub> - Functional sample
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
742_NewSec-V1.1
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407-V1.1
Technical parameters
Soubor izolátů selektovaných sektových kvasinek, které jsou určeny pro sekundární fermentaci. Tyto izoláty budou určeny pro komercionalizaci žadatelem EPS biotechnology.
Economical parameters
Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu na základě obchodního jednání.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 27715591
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—