All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of fenugreek for the production of green fodder

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26296080%3A_____%2F16%3AN0000068" target="_blank" >RIV/26296080:_____/16:N0000068 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43210/16:43909919

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití pískavice řecké seno pro výrobu zelené píce

  • Original language description

    Pískavice řecké seno se využívá jako léčivá rostlina a koření, ale má potenciál pro produkci vysoce kvalitní píce. Výslednou kvalitu píce může ovlivnit odrůda a technologický postup při silážování. Předložená práce se zabývá hodnocením produkce a kvality píce české odrůdy Hanka. Hodnocen byl obsah organických živin a fermentační proces po použití chemického aditiva. Výnosy suché píce dosáhly v závislosti na stanovišti hodnot 0,80 – 3,85 t.ha-1. Stanoviště ovlivnilo (P<0,05) obsah hrubého proteinu (CP). Devět týdnů po výsevu byl obsah CP od 11,43 do 25,43 %. Obsah hrubé vlákniny (CF) nepřekročil 18,29 %. Chemický konzervant neovlivnil obsah organických živin v silážích. Meziročně byl rozdíl (P<0,05) zejména v obsahu CP. Ročník a konzervant ovlivnil (P<0,05) fermentační proces. Vyšší (P<0,05) obsah kvasných kyselin byl po použití chemického aditiva. Přes nízkou sušinu (16 – 20 %) nebyla ve vyrobených silážích přítomna kyselina máselná (BA).

  • Czech name

    Využití pískavice řecké seno pro výrobu zelené píce

  • Czech description

    Pískavice řecké seno se využívá jako léčivá rostlina a koření, ale má potenciál pro produkci vysoce kvalitní píce. Výslednou kvalitu píce může ovlivnit odrůda a technologický postup při silážování. Předložená práce se zabývá hodnocením produkce a kvality píce české odrůdy Hanka. Hodnocen byl obsah organických živin a fermentační proces po použití chemického aditiva. Výnosy suché píce dosáhly v závislosti na stanovišti hodnot 0,80 – 3,85 t.ha-1. Stanoviště ovlivnilo (P<0,05) obsah hrubého proteinu (CP). Devět týdnů po výsevu byl obsah CP od 11,43 do 25,43 %. Obsah hrubé vlákniny (CF) nepřekročil 18,29 %. Chemický konzervant neovlivnil obsah organických živin v silážích. Meziročně byl rozdíl (P<0,05) zejména v obsahu CP. Ročník a konzervant ovlivnil (P<0,05) fermentační proces. Vyšší (P<0,05) obsah kvasných kyselin byl po použití chemického aditiva. Přes nízkou sušinu (16 – 20 %) nebyla ve vyrobených silážích přítomna kyselina máselná (BA).

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Development and optimization methods for the determination of biogenic amines in response to increasing health security of silage</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    513-516

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database