All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation organic nutrients of traditional and lesser-known species of legumes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F15%3A43908008" target="_blank" >RIV/62156489:43210/15:43908008 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26296080:_____/15:#0001484

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení obsahu organických živin u tradičních a méně známých druhů jetelovin

  • Original language description

    Tato práce se zaměřuje na posouzení obsahu základních nutričních hodnot v čerstvé píci a siláži jetelovin. Hodnotily se odrůdy Spurt (Trifolium pratense L.), Faraon (Trifolium alexandrium) a Pasat (Trifolium resupinatum L.). Obsah dusíkatých látek v čerstvé píci se u jednotlivých druhů pohyboval v rozmezí 13,63-16,68%. V siláži sledovaných jetelovin se hodnoty dusíkatých látek pohybovaly v rozmezí 11,7-16,89%. V siláži sledovaných jetelovin se hodnoty dusíkatých látek pohybovaly v rozmezí 11,7-16,89%. Obsah tuku se snížil (P<0,05) při použití chemického konzervantu. Obsah vlákniny nepřekročil hodnotu 26 %. Obsahy organických živin u hodnocených jetelovin jsou blízké běžně využívanému Trifolium pratense L.

  • Czech name

    Hodnocení obsahu organických živin u tradičních a méně známých druhů jetelovin

  • Czech description

    Tato práce se zaměřuje na posouzení obsahu základních nutričních hodnot v čerstvé píci a siláži jetelovin. Hodnotily se odrůdy Spurt (Trifolium pratense L.), Faraon (Trifolium alexandrium) a Pasat (Trifolium resupinatum L.). Obsah dusíkatých látek v čerstvé píci se u jednotlivých druhů pohyboval v rozmezí 13,63-16,68%. V siláži sledovaných jetelovin se hodnoty dusíkatých látek pohybovaly v rozmezí 11,7-16,89%. V siláži sledovaných jetelovin se hodnoty dusíkatých látek pohybovaly v rozmezí 11,7-16,89%. Obsah tuku se snížil (P<0,05) při použití chemického konzervantu. Obsah vlákniny nepřekročil hodnotu 26 %. Obsahy organických živin u hodnocených jetelovin jsou blízké běžně využívanému Trifolium pratense L.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310100" target="_blank" >QJ1310100: Development and optimization methods for the determination of biogenic amines in response to increasing health security of silage</a><br>

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    63

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    295-298

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database