All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F07%3A00008190" target="_blank" >RIV/60076658:12220/07:00008190 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The influence of additives for qualitative parameters of silage feeds

  • Original language description

    We observed the influence of silage additives for choice qualitative parameters at clover-grass silages in working conditions. We evaluated total classification and categorisation to quality classes according to fermentative process. It has been found out positive effect of the silage additives for fermentative class and for total silage quality. The positive effect has been more considerable at the classification to the fermentative classes at clover-grass silages. The high content of crude fibre decreased fermentative results and total silage quality at test clover-grass silages. The greatest (deterioration) influence for classification to total quality class has crude fibre content. It is visible from correlation coefficient at clover-grass silagesr=0.75 (P<0.05). The weak dependence r = 0.37 (P<0.05) was detected between fermentative class and acetic acid content. It was detected large dependence between fermentative class and butyric acid content r=0.73 (P<0.05). The silages with

  • Czech name

    Vliv aditiv na kvalitativní parametry silážovaných krmiv

  • Czech description

    V provozních podmínkách jsme sledovali vliv silážních aditiv na vybrané kvalitativní parametry jetelotravních siláží. Hodnotili jsme celkovou třídu a kategorizaci za třídu kvality podle fermentačního procesu. Zjistili jsme pozitivní vliv aditiv na fermentační zatřídění a celkovou kvalitu siláže. Pozitivní efekt byl výraznější u klasifikace fermentačních tříd jetelotravních siláží. Vysoký obsah hrubé vlákniny zhoršoval výsledek fermentace i celkovou třídu, jak je patrné z vysoké hodnoty korelace r=0.75 (P<0.05). Nízká závislost (r=0.37, P<0.05) byla zjištěna mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové. Vysoká závislost byla pozorována mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny máselné (r=0.73, P<0.05). Siláže s aditivy vykázaly vyšší stupeň proteolýzy a vyšší obsah kyseliny mléčné. Využití aditiv zlepšovalo kvalitu siláží. Výsledkem lepší fermentace byla redukce hrubé vlákniny se zachováním obsahu energie.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Scientifical Papers "Animal Sciences and Biotechnologies", Agroprint Timisoara 10-11.5.2007

  • ISBN

  • ISSN

    1221-5287

  • e-ISSN

  • Number of pages

    11

  • Pages from-to

    467-477

  • Publisher name

    Agroprint Timisoara

  • Place of publication

    Timisoara

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article