All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The inoculation influence for quality of fermentation process in maize silages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006166" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006166 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží

  • Original language description

    U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05).Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.

  • Czech name

    Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží

  • Czech description

    U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05).Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití

  • ISBN

    80-7040-823-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    30-35

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • Event location

    České Budějovice

  • Event date

    Feb 11, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article