The inoculation influence for quality of fermentation process in maize silages
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006166" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006166 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží
Original language description
U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05).Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.
Czech name
Vliv inokulace na kvalitu fermentačního procesu kukuřičných siláží
Czech description
U silážovaných krmiv bylo potvrzeno, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Tento pozitivní vliv byl ještě více patrný na zatřídění podle třídy fermentace.Na základě hodnocení korelačních koeficientů u kukuřičných siláží mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (p<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (p<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (p<0,05).Optimální obsah vlákniny je u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.U siláží kde bylo použito aditivum byla zjištěna příznivější kvalita fermentace, což vedlo k redukci hodnot NDF spojeným se zachováním energie.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GH - Nutrition of farm animals
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z mezinárodního semináře dne 2. listopadu 2005 na téma : kvalita konzervovaných krmiv a jejich použití
ISBN
80-7040-823-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
30-35
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
Event location
České Budějovice
Event date
Feb 11, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—