All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analysis of relationships among choice characteristics of maize ensilage guality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F03%3A00004870" target="_blank" >RIV/60076658:12220/03:00004870 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Analýza vztahů mezi vybranými parametry hodnocení kvality kukuřičných siláží

  • Original language description

    V tříletém období bylo sledováno 349 vzorků kukuřičných siláží, u kterých byl zjištěn vliv aditiv na kvalitativní zatřídění, posouzeny základní ukazatele kvality a dále byla provedena analýza vztahů mezi jednotlivými ukazateli hodnocení a zatříděním. Nazákladě zařazení kukuřičných siláží do tříd jakosti lze konstatovat, že aditiva mají pozitivní vliv na fermentační proces a tím i na celkovou kvalitu siláží. Ukazatelem nejvíce ovlivňujícím kvalitativní zařazení siláží je hodnocení podle fermentačních tříd. Na samotnou třídu fermentace má největší vliv u kukuřičných siláží kyselina octová, dále pak kyselina mléčná a pH. Na základě hodnocení korelačních koeficientů mezi fermentační třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna slabá závislost r 0,10 (P<0,05),mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové r 0,55 (P<0,05), mezi celkovou třídou a obsahem vlákniny byla zjištěna závislost r 0,48 (P<0,05). Optimální obsah vlákniny u kukuřičných siláží odpovídá hodnotě do 210 g/kg sušiny.

  • Czech name

    Analýza vztahů mezi vybranými parametry hodnocení kvality kukuřičných siláží

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Collection of Scientific Papers, Series fo Animal Science

  • ISSN

    1212-558X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    20

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    115-122

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database