All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The influence of silage additives for qualitative parameters of maize silages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F05%3A00006165" target="_blank" >RIV/60076658:12220/05:00006165 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    The influence of silage additives for qualitative parameters of maize silages

  • Original language description

    The influence of silage additives on chosen qualitative parameters was observed at 130 samples of maize silages in working conditions. There was evaluated total classification and categorization of maize silages to quality classes according to fermentation process in this experiment. We found positive effect of additives on fermentation class and total silage quality. The positive effect has been more considerable at classification to the fermentation classes. The correlation coeficients were evaluatedbetween fermentation class and crude fibre content (r=0,55; P<0,05), fermentation class and acetic acid content (r=0,55; P<0,05) and total class and crude fibre content (r=0,48;P<0,55).

  • Czech name

    Vliv silážovacích aditiv na kvalitativní ukazatele kukuřičné siláže

  • Czech description

    U 130 vzorků jsme sledovali v provozních podmínkách vliv aditiv na kvalitu kukuřičné siláže. Hodnotili jsme celkovou klasifikaci a kategorie siláže v závislosti na třídách kvality založených na fermentačním procesu. Byl potvrzen pozitivní vliv aditiv nafermentační třídu a na celkovou kvalitu siláže. Efekt měl výraznější dopad na fermentační třídu. Byly vyhodnoceny korelační koeficienty mezi fermentační třídou a obsahem hrubé vlákniny (r=0,10; P<0,05), mezi fermentační třídou a obsahem kyseliny octové (r=0,55; P<0,05) a mezi celkovou třídou a obsahem hrubé vlákniny (r=0,48;P<0,05).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    4. BOKU-Symposium Tierernährung : Tierernährung ohne antibiotische Leistungsförderer : Tagungsband, 27. Oktober 2005, Wien

  • ISBN

    3-900962-62-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    256-261

  • Publisher name

    Universität für Bodenkultur Wien

  • Place of publication

    Wien

  • Event location

    Wien, Austria

  • Event date

    Oct 27, 2005

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article