Technology - kefir milk with enhanced content of vitamin B12
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATKEFIR05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TKEFIR05 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitamínu B 12
Original language description
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitaminu B12. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku aideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka směsí speciálního prověřeného kmene Propionibakterie, vybrané a prověřené směsné kefírové kultury mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení.
Czech name
Technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitamínu B 12
Czech description
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie kefírového mléka se zvýšeným obsahem vitaminu B12. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku aideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka směsí speciálního prověřeného kmene Propionibakterie, vybrané a prověřené směsné kefírové kultury mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TKEFIR05
Numerical identification
—
Technical parameters
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název: Kefírové mléko, balení PET láhev 950 g
Economical parameters
od zavedení výroby se vyrábí produktu kefírové mléko se zvýšeným obsahem vitamínu B12 cca 800 000 litrů ročně. Výrobek je na tuzemském trhu a je i exportován do Itálie.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—