Technology - yogurt milk with decreased viscosity
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F07%3ATJOGUR07" target="_blank" >RIV/26722861:_____/07:TJOGUR07 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou
Original language description
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a studia jejich reologických vlastností byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu,parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka ve směsi se syrovátkou ve vhodném poměru prověřenými jogurtovými mikrobiálními kulturami.
Czech name
Technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou
Czech description
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a studia jejich reologických vlastností byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie jogurtového mléka se sníženou viskozitou. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu,parametry a složení výrobku a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace mléka ve směsi se syrovátkou ve vhodném poměru prověřenými jogurtovými mikrobiálními kulturami.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TJOGUR07
Numerical identification
—
Technical parameters
Výstupem ověřené technologie je výrobek: jogurtové mléko - školní program, balení kelímek 250 ml.
Economical parameters
Jogurtové mléko se sníženou viskozitou se vyrábí v mlékárně Kunín a.s. cca 100 000 litrů ročně. Výrobek je distribuován na tuzemském trhu
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Licence fee requirement
—
Web page
—