Technology ? curdy dessert with yogurt and probiotic culture
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ATBOBIO08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:TBOBIO08 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie tvarohového dezertu s jogurtem a probiotickou kulturou
Original language description
Na základě výzkumu speciálních probiotických vlastností mléčných mikroorganismů a studia složek mléka jejich reologických vlastností a jejich časové a tepelné stability byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie tvarohového dezertu s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu produkce a vnesení probiotických bifidobakterií do směsného produktu obsahujícího tvaroh a jogurt a na principu tepelného ošetření tak, aby garantovaná koncentrace mikroorganismů byla zachována po celou dobu trvanlivosti produktu.
Czech name
Technologie tvarohového dezertu s jogurtem a probiotickou kulturou
Czech description
Na základě výzkumu speciálních probiotických vlastností mléčných mikroorganismů a studia složek mléka jejich reologických vlastností a jejich časové a tepelné stability byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie tvarohového dezertu s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu produkce a vnesení probiotických bifidobakterií do směsného produktu obsahujícího tvaroh a jogurt a na principu tepelného ošetření tak, aby garantovaná koncentrace mikroorganismů byla zachována po celou dobu trvanlivosti produktu.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TBOBIO08
Numerical identification
—
Technical parameters
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název PROBIO BOBÍK - Termizovaný tvarohový dezert s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny, balení kelímek 70g
Economical parameters
Od zavedení výroby se vyrábí produkt tvarohový dezert s jogurtem a probiotickou kulturou Bobík Probio cca 5 000 litrů týdně. Výrobek se prodává na tuzemském trhu.
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—