All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology ? curdy dessert with yogurt and probiotic culture

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ATBOBIO08" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:TBOBIO08 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie tvarohového dezertu s jogurtem a probiotickou kulturou

  • Original language description

    Na základě výzkumu speciálních probiotických vlastností mléčných mikroorganismů a studia složek mléka jejich reologických vlastností a jejich časové a tepelné stability byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie tvarohového dezertu s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu produkce a vnesení probiotických bifidobakterií do směsného produktu obsahujícího tvaroh a jogurt a na principu tepelného ošetření tak, aby garantovaná koncentrace mikroorganismů byla zachována po celou dobu trvanlivosti produktu.

  • Czech name

    Technologie tvarohového dezertu s jogurtem a probiotickou kulturou

  • Czech description

    Na základě výzkumu speciálních probiotických vlastností mléčných mikroorganismů a studia složek mléka jejich reologických vlastností a jejich časové a tepelné stability byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie tvarohového dezertu s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu produkce a vnesení probiotických bifidobakterií do směsného produktu obsahujícího tvaroh a jogurt a na principu tepelného ošetření tak, aby garantovaná koncentrace mikroorganismů byla zachována po celou dobu trvanlivosti produktu.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TBOBIO08

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název PROBIO BOBÍK - Termizovaný tvarohový dezert s jogurtem a obsahem probiotických bifidobakterií a s přídavkem rozpustné vlákniny, balení kelímek 70g

  • Economical parameters

    Od zavedení výroby se vyrábí produkt tvarohový dezert s jogurtem a probiotickou kulturou Bobík Probio cca 5 000 litrů týdně. Výrobek se prodává na tuzemském trhu.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page