Technology ? Nutrionally supplement with probiotic culture and brewers yeast
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATPANGA05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TPANGA05 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou a pivovarskými kvasnicemi
Original language description
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek mléka, syrovátky a pivovarských kvasnic byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu nutričníhodoplňku stravy - tableta - s obsahem probiotických bifidobakterií. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace bifidobakterií a jejich vmísení do směsi s pivovarskými kvasnicemi a na tabletování tak, aby byla zaručena garantovaná koncentrace bifidobakterií po celou dobu trvanlivosti.
Czech name
Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou a pivovarskými kvasnicemi
Czech description
Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek mléka, syrovátky a pivovarských kvasnic byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu nutričníhodoplňku stravy - tableta - s obsahem probiotických bifidobakterií. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace bifidobakterií a jejich vmísení do směsi s pivovarskými kvasnicemi a na tabletování tak, aby byla zaručena garantovaná koncentrace bifidobakterií po celou dobu trvanlivosti.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TPANGA05
Numerical identification
—
Technical parameters
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název BIFI PANGAMIN tableta - potravní doplněk s bioaktivními látkami mléka, pivovarských kvasnic s vysokou koncentrací probiotických bakterií Lactobacillus acidophilus a Bifidobakterie
Economical parameters
Roční výroba od r. 2005: 12 000 kg
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—