All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology ? Nutrionally supplement with probiotic culture, evening primrose oil and brewers yeast

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATPANGU05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TPANGU05 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou, pupalkovým olejem a pivovarskými kvasnicemi

  • Original language description

    Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek mléka, syrovátky a pivovarských kvasnic a bioaktivních vlastností pupalkového oleje byla vyvinuta, ověřena a zavedenado výroby technologie pro výrobu nutričního doplňku stravy - tableta - s obsahem probiotických bifidobakterií a pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrhvýrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace bifidobakterií a jejich vmísení do směsi s pivovarskými kvasnicemi a natučnění mléka resp. syrovátky pupalkovým olejem a smísení všech složek a na tabletování tak, aby byla zaručena garantovaná koncentrace bifidobakterií a stabilita pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti.

  • Czech name

    Technologie ?Nutriční doplněk s probiotickou kulturou, pupalkovým olejem a pivovarskými kvasnicemi

  • Czech description

    Na základě výzkumu speciálních vlastností mléčných mikroorganismů a stanovení jejich probiotických vlastností a na základě studia složek mléka, syrovátky a pivovarských kvasnic a bioaktivních vlastností pupalkového oleje byla vyvinuta, ověřena a zavedenado výroby technologie pro výrobu nutričního doplňku stravy - tableta - s obsahem probiotických bifidobakterií a pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrhvýrobní linky. Technologie je založena na principu využití fermentace bifidobakterií a jejich vmísení do směsi s pivovarskými kvasnicemi a natučnění mléka resp. syrovátky pupalkovým olejem a smísení všech složek a na tabletování tak, aby byla zaručena garantovaná koncentrace bifidobakterií a stabilita pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TPANGU05

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Výstupem ověřené techn. je výrobek s názvem BIFI PANGAMIN PLUS tableta symbiotikum - potravní doplněk s bioaktivními látkami mléka, pivovarských kvasnic a pupalkového oleje a vysokou koncentrací probiotických bakterií L. acidophilus a Bifidobakterie

  • Economical parameters

    Roční výroba od r. 2005: 12 000 kg

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page