All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology ? microbiologic preparation with content of evening primrose oil

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATBA1PS05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TBA1PS05 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem

  • Original language description

    Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokýmobsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných.

  • Czech name

    Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem

  • Czech description

    Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokýmobsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TBA1PS05

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název MOPU - sušený práškový materiál o sušině min. 95% na bázi odtučněného mléka, resp. s výhodou syrovátky, s výhodou podmáslí s obsahem pupalkového oleje 16%.

  • Economical parameters

    Od zavedení výroby se vyrábí produktu asi 5 až 6000 kg ročně, výrobek se používá jako surovina v dalších potravních doplňcích (PANGAMIN a další)

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26722861

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page