Technology ? microbiologic preparation with content of evening primrose oil
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F05%3ATBA1PS05" target="_blank" >RIV/26722861:_____/05:TBA1PS05 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem
Original language description
Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokýmobsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných.
Czech name
Technologie mikrobiologického preparátu s pupalkovým olejem
Czech description
Na základě výzkumu speciálních bioaktivních vlastností pupalkového oleje a technologického procesu natučňování mléka resp. podmáslí jeho zahušťování a sušení byla vyvinuta, ověřena a zavedena do výroby technologie pro výrobu mléčného preparátu s vysokýmobsahem pupalkového oleje. Ověřená technologie obsahuje parametry pro výrobu, parametry a složení výrobku, materiálovou bilanci výroby a ideový návrh výrobní linky. Technologie je založena na principu natučnění mléka s výhodou podmáslí vysokým obsahem pupalkového oleje jeho zahuštěním a spreyovým usušením tak, aby nedocházelo k oxidaci pupalkového oleje po celou dobu trvanlivosti preparátu a produktů z něho vyráběných.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TBA1PS05
Numerical identification
—
Technical parameters
Výstupem ověřené technologie je výrobek: Obchodní název MOPU - sušený práškový materiál o sušině min. 95% na bázi odtučněného mléka, resp. s výhodou syrovátky, s výhodou podmáslí s obsahem pupalkového oleje 16%.
Economical parameters
Od zavedení výroby se vyrábí produktu asi 5 až 6000 kg ročně, výrobek se používá jako surovina v dalších potravních doplňcích (PANGAMIN a další)
Application category by cost
—
Owner IČO
26722861
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—