Fermented milk product
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F06%3AKYSANY06" target="_blank" >RIV/26722861:_____/06:KYSANY06 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kysaný mléčný výrobek
Original language description
Technické řešení se týká kysaného mléčného výrobku, který je obohacen probiotickou kulturou Lactobacillus casei. Výrobek, který je v současnosti na trhu, nemá typické senzorické vlastnosti fermentovaného mléčného výrobku a je dražší, než běžné fermentované výrobky. Kysaný mléčný výrobek podle užitného vzoru má typické senzorické vlastnosti a přítomnost probiotické kultury Lactobacillus casei příznivě ovlivňuje složení střevní mikroflory. Tento kysaný výrobek dále obsahuje v 1 ml minimálně 1 x 106 smetanové mezofilní laktokokové kultury nebo kultury Streptococcus thermophilus a probiotickou kulturu Lactobacillus casei minimálně 1 x 106 v 1 ml kysaného mléčného výrobku. Výrobek také obsahuje v 1 ml 1 x 106 Bifidobakterie, 1 x 106 propionové bakterie a minimálně 1 % dalšího prebiotika.
Czech name
Kysaný mléčný výrobek
Czech description
Technické řešení se týká kysaného mléčného výrobku, který je obohacen probiotickou kulturou Lactobacillus casei. Výrobek, který je v současnosti na trhu, nemá typické senzorické vlastnosti fermentovaného mléčného výrobku a je dražší, než běžné fermentované výrobky. Kysaný mléčný výrobek podle užitného vzoru má typické senzorické vlastnosti a přítomnost probiotické kultury Lactobacillus casei příznivě ovlivňuje složení střevní mikroflory. Tento kysaný výrobek dále obsahuje v 1 ml minimálně 1 x 106 smetanové mezofilní laktokokové kultury nebo kultury Streptococcus thermophilus a probiotickou kulturu Lactobacillus casei minimálně 1 x 106 v 1 ml kysaného mléčného výrobku. Výrobek také obsahuje v 1 ml 1 x 106 Bifidobakterie, 1 x 106 propionové bakterie a minimálně 1 % dalšího prebiotika.
Classification
Type
X - Unclassified
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů