Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ABERN408" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:BERN408 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.
Original language description
Rabit apparatus were implemented for studying of strains of Str. salivarius subsp. thermophilus, and Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis as well as for determination groups of coliform bacteria, thermoresistant anaerobic or aerobic bacteria, and psychrotrophic microorganisms in sample of raw milk. The tested method for determination of thermoresistant aerobic bacteria in raw milk is unsuitable (R2 = 0,0845), however the method for determination of psychrotrophic microorganisms is suitable (R2 = 0,7248).The method for determination of coliform bacteria is unsuitable for samples of raw milk containing < 100 CFU/mL. Impedance method with WAB recommended for determination thermoresistant anaerobic bacteria is unsuitable for determination strains of Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum
Czech name
Aplikace impedančních metod při studiu ČMK a mikroorganismů kontaminující mléko.
Czech description
Přímá a nepřímá impedanční metoda s použitím přístroje RABIT byla použita pro studium vlastností kmenů Str. salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus licheniformis a pro stanovení počtu koliformních, psychrotrofních a termoresistentních aerobních a anaerobních mikroorganismů v syrovím mléce. Testovaná metoda pro stanovení psychrotrofních mikkroorganismů je použitelná (R2 = 0,7248), ale metoda pro stanovení termoresistentních aerobních mikroorganismů není použitelná (R2 = 0,0845). Metoda stanovení koliformních mikroorganismů je použitelná pro vzorky mléka s < 100 CFU/mL a impedanční metoda s použitím Whitley Anaerobe Broth doporučená pro stanovení termoresistentních anaerobních mikroorganismů je nevhodná pro stanovení kmenů Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
Bern, Švýcarsko
Publisher/client name
5th IDF Symposium on Cheese ripening, 9.-13.3.2008
Version
—
Carrier ID
—