All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F08%3ABERN408" target="_blank" >RIV/26722861:_____/08:BERN408 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Application impedance methods for studying of starters and milk contaminated microorganisms.

  • Original language description

    Rabit apparatus were implemented for studying of strains of Str. salivarius subsp. thermophilus, and Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus cereus, Bacillus licheniformis as well as for determination groups of coliform bacteria, thermoresistant anaerobic or aerobic bacteria, and psychrotrophic microorganisms in sample of raw milk. The tested method for determination of thermoresistant aerobic bacteria in raw milk is unsuitable (R2 = 0,0845), however the method for determination of psychrotrophic microorganisms is suitable (R2 = 0,7248).The method for determination of coliform bacteria is unsuitable for samples of raw milk containing < 100 CFU/mL. Impedance method with WAB recommended for determination thermoresistant anaerobic bacteria is unsuitable for determination strains of Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum

  • Czech name

    Aplikace impedančních metod při studiu ČMK a mikroorganismů kontaminující mléko.

  • Czech description

    Přímá a nepřímá impedanční metoda s použitím přístroje RABIT byla použita pro studium vlastností kmenů Str. salivarius subsp. thermophilus, Lactobacillus ssp., Pseudomonas fluorescens, Bacillus licheniformis a pro stanovení počtu koliformních, psychrotrofních a termoresistentních aerobních a anaerobních mikroorganismů v syrovím mléce. Testovaná metoda pro stanovení psychrotrofních mikkroorganismů je použitelná (R2 = 0,7248), ale metoda pro stanovení termoresistentních aerobních mikroorganismů není použitelná (R2 = 0,0845). Metoda stanovení koliformních mikroorganismů je použitelná pro vzorky mléka s < 100 CFU/mL a impedanční metoda s použitím Whitley Anaerobe Broth doporučená pro stanovení termoresistentních anaerobních mikroorganismů je nevhodná pro stanovení kmenů Cl. butyricum a Cl. tyrobutyricum

Classification

  • Type

    A - Audiovisual production

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

  • Place of publication

    Bern, Švýcarsko

  • Publisher/client name

    5th IDF Symposium on Cheese ripening, 9.-13.3.2008

  • Version

  • Carrier ID