Influence of storage conditions on microbiological quality of pasteurized milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F09%3ASKLADO09" target="_blank" >RIV/26722861:_____/09:SKLADO09 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka
Original language description
Sledován byl vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka jako meziproduktu v mlékárenských technologiích. Stanovován byl celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, pseudomonády, termorezistentní mikroorganismy a Bacillus cereus. Při použití mikrobiologicky kvalitního syrového mléka, dosažení požadovaného pasteračního efektu a při účinné prevenci rekontaminace by mohlo být pasterované mléko skladováno nejdéle 2 ? 3 dny při teplotě do 12 °C, aby splňovalo legislativní požadavky na mikrobiologické parametry. Z hlediska rizika vzniku vad způsobených psychrotrofními mikroorganismy a jejich enzymy lze však doporučit skladování nejdéle 2 dny při 6 °C, popř. jen několik hodin při 12 °C.
Czech name
Vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka
Czech description
Sledován byl vliv podmínek skladování na mikrobiologickou kvalitu pasterovaného mléka jako meziproduktu v mlékárenských technologiích. Stanovován byl celkový počet mikroorganismů, psychrotrofní mikroorganismy, pseudomonády, termorezistentní mikroorganismy a Bacillus cereus. Při použití mikrobiologicky kvalitního syrového mléka, dosažení požadovaného pasteračního efektu a při účinné prevenci rekontaminace by mohlo být pasterované mléko skladováno nejdéle 2 ? 3 dny při teplotě do 12 °C, aby splňovalo legislativní požadavky na mikrobiologické parametry. Z hlediska rizika vzniku vad způsobených psychrotrofními mikroorganismy a jejich enzymy lze však doporučit skladování nejdéle 2 dny při 6 °C, popř. jen několik hodin při 12 °C.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2009
Issue of the periodical within the volume
117
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—