All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001591" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001591 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře

  • Original language description

    Tato práce se zabývá tím, jak balení do modifikované atmosféry ovlivňuje mikrobiologické parametry kuřecího masa. Pro balení byly použity dvě modifikované atmosféry: A (75 % O2 a 25 % CO2) a B (75 % N2 and 25 % CO2). Zabalené maso bylo skladováno 14 dnípři teplotě 2 - 4 °C. Mikrobiologické analýzy se prováděly u čerstvého materiálu (den 0) a dále po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Naše výsledky nepotvrdily statisticky průkazné rozdíly v počtech psychrotrofních mikroorganismů u vzorků skladovaných v obou modifikovaných atmosférách. Zjistili jsme statisticky průkaznou korelaci mezi délkou skladování a koncentrací O2 v modifikované atmosféře a počty psychrotrofních mikroorganismů.

  • Czech name

    Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře

  • Czech description

    Tato práce se zabývá tím, jak balení do modifikované atmosféry ovlivňuje mikrobiologické parametry kuřecího masa. Pro balení byly použity dvě modifikované atmosféry: A (75 % O2 a 25 % CO2) a B (75 % N2 and 25 % CO2). Zabalené maso bylo skladováno 14 dnípři teplotě 2 - 4 °C. Mikrobiologické analýzy se prováděly u čerstvého materiálu (den 0) a dále po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Naše výsledky nepotvrdily statisticky průkazné rozdíly v počtech psychrotrofních mikroorganismů u vzorků skladovaných v obou modifikovaných atmosférách. Zjistili jsme statisticky průkaznou korelaci mezi délkou skladování a koncentrací O2 v modifikované atmosféře a počty psychrotrofních mikroorganismů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-049-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article