Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F08%3A00001591" target="_blank" >RIV/62157124:16270/08:00001591 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
Original language description
Tato práce se zabývá tím, jak balení do modifikované atmosféry ovlivňuje mikrobiologické parametry kuřecího masa. Pro balení byly použity dvě modifikované atmosféry: A (75 % O2 a 25 % CO2) a B (75 % N2 and 25 % CO2). Zabalené maso bylo skladováno 14 dnípři teplotě 2 - 4 °C. Mikrobiologické analýzy se prováděly u čerstvého materiálu (den 0) a dále po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Naše výsledky nepotvrdily statisticky průkazné rozdíly v počtech psychrotrofních mikroorganismů u vzorků skladovaných v obou modifikovaných atmosférách. Zjistili jsme statisticky průkaznou korelaci mezi délkou skladování a koncentrací O2 v modifikované atmosféře a počty psychrotrofních mikroorganismů.
Czech name
Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
Czech description
Tato práce se zabývá tím, jak balení do modifikované atmosféry ovlivňuje mikrobiologické parametry kuřecího masa. Pro balení byly použity dvě modifikované atmosféry: A (75 % O2 a 25 % CO2) a B (75 % N2 and 25 % CO2). Zabalené maso bylo skladováno 14 dnípři teplotě 2 - 4 °C. Mikrobiologické analýzy se prováděly u čerstvého materiálu (den 0) a dále po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Naše výsledky nepotvrdily statisticky průkazné rozdíly v počtech psychrotrofních mikroorganismů u vzorků skladovaných v obou modifikovaných atmosférách. Zjistili jsme statisticky průkaznou korelaci mezi délkou skladování a koncentrací O2 v modifikované atmosféře a počty psychrotrofních mikroorganismů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
—
Publisher name
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Place of publication
Brno
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—