Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002192" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002192 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
Original language description
Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně liš
Czech name
Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
Czech description
Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně liš
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
978-80-7375-281-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 5, 2009
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—