All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002192" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002192 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře

  • Original language description

    Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně liš

  • Czech name

    Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře

  • Czech description

    Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně liš

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7375-281-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 5, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article