All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Growth of coliforms in chicken meat packaged in modified atmo-sphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000816" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000816 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře

  • Original language description

    Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny.

  • Czech name

    Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře

  • Czech description

    Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    FM - Hygiene

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    sborník Hygiena alimentorum XXVII

  • ISBN

    80-7148-055-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    229-232

  • Publisher name

    Univerzita veterinárného lekárstva Košice

  • Place of publication

    Košice

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article