Growth of coliforms in chicken meat packaged in modified atmo-sphere
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F06%3A00000816" target="_blank" >RIV/62157124:16270/06:00000816 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře
Original language description
Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny.
Czech name
Rozvoj koliformní mikroflóry u kuřecího masa baleného v modifikované atmosféře
Czech description
Tato práce je zaměřena na zjištění účinku modifikované atmosféry na vlastnosti kuřecího masa. Kuřecí maso bylo zabaleno do dvou druhů modifikované atmosféry odlišujících se koncentrací kyslíku. Atmo-sféra A obsahovala 70 % O2 a 30 % CO2. Atmosféra B obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2. Takto zabalené maso bylo skladováno při teplotě 3 +/- 2 °C po dobu 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna 0., 3., 9. a 14. den. Pro simultánní stanovení koliformních mikroorga-nismů a Escherichia coli bylo použito chromogenní kultivační médi-um HiCrome ECC Selective Agar (Himedia Laboratories, Mumbai, Indie). Inkubace probíhala 24 hod +/- 2 hod. při teplotě 37 °C. Nejvyšší počty koliformních mikroorganismů byly zjištěny u kůže. Vzorky masa balené v atmosféře B vykazovali statisticky vyšší počty sledo-vaných mikroorganismů než vzorky masa balené v atmosféře A. Ke stejnému závěru jsme dospěli v případě kůže, prsní i stehenní svalo-viny.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FM - Hygiene
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
sborník Hygiena alimentorum XXVII
ISBN
80-7148-055-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
229-232
Publisher name
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
Place of publication
Košice
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—