Yoghurt product with reduced content of D(-)-lactic acid
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFJOGRT10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FJOGRT10 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/26722861:_____/10:ZFJOLA10
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jogurtový výrobek se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné
Original language description
Technické řešení se týká jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné. Výrobek je vhodný zejména jako součást dětské výživy, stravy seniorů nebo pacientů s onemocněním tenkého střeva nebo ledvin. Vyšší příjem kyseliny D(-) mléčné je nežádoucí zejména u dětí do 12 měsíců věku, u kterých může vést ke zdravotním problémům. Proto je žádoucí vyrobit jogurt s koncentrací kyseliny D(-) mléčné nižší než 10 mg/100 g výrobku.
Czech name
Jogurtový výrobek se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné
Czech description
Technické řešení se týká jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné. Výrobek je vhodný zejména jako součást dětské výživy, stravy seniorů nebo pacientů s onemocněním tenkého střeva nebo ledvin. Vyšší příjem kyseliny D(-) mléčné je nežádoucí zejména u dětí do 12 měsíců věku, u kterých může vést ke zdravotním problémům. Proto je žádoucí vyrobit jogurt s koncentrací kyseliny D(-) mléčné nižší než 10 mg/100 g výrobku.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
21584
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence