All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Concentrated culture for production of yoghurt product with reduced content of D(-)-lactic acid

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFKOJOG10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FKOJOG10 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/26722861:_____/10:ZFKONC10

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Koncentrovaná kultura pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné

  • Original language description

    Technické řešení se týká koncentrované kultury pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné, který je vhodný zejména jako součást dětské výživy, stravy seniorů, nebo pacientů s onemocněním tenkého střeva a ledvin. Koncentrovanákultura může být ve formě tekuté, mražené nebo lyofilizované, přičemž je tvořena dvěma oddělenými částmi v optimálním poměru, který umožňuje dva různé technologické postupy výroby jogurtového výrobku. Jedna část obsahuje bakterie Str. thermophilus, druhá Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus. Kultura může obsahovat navíc další mikroorganismy, zejména probiotické.

  • Czech name

    Koncentrovaná kultura pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné

  • Czech description

    Technické řešení se týká koncentrované kultury pro výrobu jogurtového výrobku se sníženým obsahem kyseliny D(-) mléčné, který je vhodný zejména jako součást dětské výživy, stravy seniorů, nebo pacientů s onemocněním tenkého střeva a ledvin. Koncentrovanákultura může být ve formě tekuté, mražené nebo lyofilizované, přičemž je tvořena dvěma oddělenými částmi v optimálním poměru, který umožňuje dva různé technologické postupy výroby jogurtového výrobku. Jedna část obsahuje bakterie Str. thermophilus, druhá Lb. delbrueckii ssp. bulgaricus. Kultura může obsahovat navíc další mikroorganismy, zejména probiotické.

Classification

  • Type

    F<sub>uzit</sub> - Utility model

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Patent/design ID

    21585

  • Publisher

  • Publisher name

  • Place of publication

  • Publication country

  • Date of acceptance

  • Owner name

    Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.

  • Method of use

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence