Non-dairy salt spread
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFNEMLS10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FNEMLS10 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/10:FMNEML10 RIV/00027022:_____/10:00000186
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nemléčná slaná pomazánka
Original language description
Technické řešení se týká nemléčných slaných pomazánek, které jsou vhodné pro osoby s laktózou intolerancí, alergií na mléčné bílkoviny nebo na sóju, celiakií, s nízkocholesterolovou dietou, a pro vegetariány a vegany. Rozšíření nabídky zdravých nealergenních pomazánek je žádoucí, protože vzrůstá počet osob s potravinovými alergiemi, příp. nesnášenlivostí některých složek potravy. Základ nemléčné slané pomazánky, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje 150 až 600 g vařených jáhel nebo cizrny, 5 až 20 g rozpustné vlákniny psyllium a 3 až 20 g jodidované soli. Produkt se připraví tak, že se všechny složky homogenizují v mixovacím zařízení a ihned asepticky plní do obalů. Produkt je určen pro přímou konzumaci.
Czech name
Nemléčná slaná pomazánka
Czech description
Technické řešení se týká nemléčných slaných pomazánek, které jsou vhodné pro osoby s laktózou intolerancí, alergií na mléčné bílkoviny nebo na sóju, celiakií, s nízkocholesterolovou dietou, a pro vegetariány a vegany. Rozšíření nabídky zdravých nealergenních pomazánek je žádoucí, protože vzrůstá počet osob s potravinovými alergiemi, příp. nesnášenlivostí některých složek potravy. Základ nemléčné slané pomazánky, podle tohoto užitného vzoru, obsahuje 150 až 600 g vařených jáhel nebo cizrny, 5 až 20 g rozpustné vlákniny psyllium a 3 až 20 g jodidované soli. Produkt se připraví tak, že se všechny složky homogenizují v mixovacím zařízení a ihned asepticky plní do obalů. Produkt je určen pro přímou konzumaci.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
20903
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav potravinářský v.v.i., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Milcom a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence