Plant dessert with Hippophae rhamnoides fruit
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFRAKYT10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FRAKYT10 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/10:FMRAKT10 RIV/00027022:_____/10:00000151
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rostlinný dezert s rakytníkem
Original language description
Technické řešení se týká rostlinných dezertů s rakytníkem, bez obsahu mléka, které jsou vhodné pro zájemce o zdravou výživu, vegetariány, vegany i pro pacienty s laktózou intolerancí, nebo s alergií na mléčné bílkoviny. Rakytník je bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C, A, E, kyseliny listové, dále minerálních látek, flavonoidů, nenasycených mastných kyselin a dalších bioaktivních látek. Výrobek je tvořen rostlinnou mouku, až 60 % rakytníku ve formě džemu, sušených plodů, šťávy, protlaku a to samostatně, nebo ve směsi s dalšími plody, zbytek tvoří voda; dále může obsahovat různá sladidla a hypoalergenní kultury bakterií mléčného kysání.
Czech name
Rostlinný dezert s rakytníkem
Czech description
Technické řešení se týká rostlinných dezertů s rakytníkem, bez obsahu mléka, které jsou vhodné pro zájemce o zdravou výživu, vegetariány, vegany i pro pacienty s laktózou intolerancí, nebo s alergií na mléčné bílkoviny. Rakytník je bohatým zdrojem vitaminů, zejména vitaminu C, A, E, kyseliny listové, dále minerálních látek, flavonoidů, nenasycených mastných kyselin a dalších bioaktivních látek. Výrobek je tvořen rostlinnou mouku, až 60 % rakytníku ve formě džemu, sušených plodů, šťávy, protlaku a to samostatně, nebo ve směsi s dalšími plody, zbytek tvoří voda; dále může obsahovat různá sladidla a hypoalergenní kultury bakterií mléčného kysání.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
20879
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
MILCOM a.s., Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o., Výzkumný ústav potravinářský v.v.i.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence