Liquid probiotic preparation with bioactive calcium
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3AFVAPNO10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:FVAPNO10 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Tekutý probiotický preparát s bioaktivním vápníkem
Original language description
Technické řešení se týká tekutého probiotického preparátu na bázi mléka, syrovátky nebo sojového mléka, který obsahuje zvýšený obsah vápníku v organické formě. Současně preparát obsahuje bakterie mléčného kysání s probiotickými vlastnostmi. Vápník v organické formě je schopen lidský organismus lépe využít než v anorganické formě. Výrobky podle tohoto užitného vzoru obsahují 15 % hmot. doporučené denní dávky vápníku ve 100 ml a minimálně 106 Lbc. acidophillus v 1 ml výrobku.
Czech name
Tekutý probiotický preparát s bioaktivním vápníkem
Czech description
Technické řešení se týká tekutého probiotického preparátu na bázi mléka, syrovátky nebo sojového mléka, který obsahuje zvýšený obsah vápníku v organické formě. Současně preparát obsahuje bakterie mléčného kysání s probiotickými vlastnostmi. Vápník v organické formě je schopen lidský organismus lépe využít než v anorganické formě. Výrobky podle tohoto užitného vzoru obsahují 15 % hmot. doporučené denní dávky vápníku ve 100 ml a minimálně 106 Lbc. acidophillus v 1 ml výrobku.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B274" target="_blank" >QI91B274: Research and developement of dairy synbiotic fermented products.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
20400
Publisher
—
Publisher name
—
Place of publication
—
Publication country
—
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský, s.r.o., MILCOM a.s.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence