Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALLAKTO10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
Original language description
Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora? a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludečníšťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin.
Czech name
Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
Czech description
Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora? a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludečníšťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2010
Issue of the periodical within the volume
122
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—