All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALLAKTO10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.

  • Original language description

    Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora? a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludečníšťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin.

  • Czech name

    Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.

  • Czech description

    Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora? a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludečníšťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2010

  • Issue of the periodical within the volume

    122

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database