All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Actual state of microbiological and bacteriological raw milk quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F10%3ALMIABA10" target="_blank" >RIV/26722861:_____/10:LMIABA10 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka

  • Original language description

    Bazénové vzorky syrového kravského mléka byly odebírány v období od dubna do září 2009. Všechny byly podrobeny mikrobiologickým rozborům na přístroji BactoScan a standardní plotnovou metodou. Poté byly ve vybraných vzorcích diagnostikovány bakteriální zástupci jako je S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, plísně a kvasinky, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. a sporulující mikroorganizmy. Největší množství záchytů bylo zaznamenáno u S. PK (71,1 %). Koliformní bakterie se vyskytly v 60 z 90vzorků. Vysoký byl i výskyt kvasinek ( v 51 vzorcích) a plísní (ve 41 vzorcích). Str. agalactiae, který zhoršuje mikrobiologickou kvalitu mléka, byl zachycen v 7 vzorcích pouze v malé denzitě. Bakteriologická identifikace mikroorganizmů v bazénových vzorcích mléka jako doplněk standardního posuzování hygienické kvality mléka by byla přínosem ve zvýšení mikrobiologické kvality mléka.

  • Czech name

    Současný stav mikrobiologické a bakteriologické kvality syrového mléka

  • Czech description

    Bazénové vzorky syrového kravského mléka byly odebírány v období od dubna do září 2009. Všechny byly podrobeny mikrobiologickým rozborům na přístroji BactoScan a standardní plotnovou metodou. Poté byly ve vybraných vzorcích diagnostikovány bakteriální zástupci jako je S. aureus, S. PK-, B. cereus, E. coli, plísně a kvasinky, Str. agalactiae, Str. uberis, Enterococcus spp. a sporulující mikroorganizmy. Největší množství záchytů bylo zaznamenáno u S. PK (71,1 %). Koliformní bakterie se vyskytly v 60 z 90vzorků. Vysoký byl i výskyt kvasinek ( v 51 vzorcích) a plísní (ve 41 vzorcích). Str. agalactiae, který zhoršuje mikrobiologickou kvalitu mléka, byl zachycen v 7 vzorcích pouze v malé denzitě. Bakteriologická identifikace mikroorganizmů v bazénových vzorcích mléka jako doplněk standardního posuzování hygienické kvality mléka by byla přínosem ve zvýšení mikrobiologické kvality mléka.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2010

  • Issue of the periodical within the volume

    121

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database