All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milk vending machines study-detection of causative agent sof food-borne infections in raw milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870751" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870751 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Studie "Mléčné automaty" - nálezy původců alimentárních onemocnění v syrovém mléce

  • Original language description

    Studie se zabývala výskytem patogenních baktérií vyvolávajících alimentární onemocnění v syrovém mléce prodávaném prostřednictvím mléčných automatů. Celkem bylo odebráno 219 vzorků mléka z 27 mléčných automatů pocházejících z 15 farem v Jihočeském, Jihomoravském a Olomouckém kraji. Mezi jednotlivými farmami byly zaznamenány velké rozdíly v mikrobiologické kvalitě syrového mléka, na některých farmách byly patogeny detekovány opakovaně. Bakterie Staphylococcus aureus byly detekovány ve 124 (56,6 %) vzorcích, schopnost produkovat klasické enterotoxiny A-E byla potvrzena jen u 13 (10,5 %) kmenů. Kampylobaktery byly detekovány v 10 (4,6 %) vzorcích, ve všech případech se jednalo o druh Campylobacter jejuni. Listeria monocytogenes byla zjištěna ve 4 (1,8 %)vzorcích. Salmonely byly izolovány ze 7 vzorků.

  • Czech name

    Studie "Mléčné automaty" - nálezy původců alimentárních onemocnění v syrovém mléce

  • Czech description

    Studie se zabývala výskytem patogenních baktérií vyvolávajících alimentární onemocnění v syrovém mléce prodávaném prostřednictvím mléčných automatů. Celkem bylo odebráno 219 vzorků mléka z 27 mléčných automatů pocházejících z 15 farem v Jihočeském, Jihomoravském a Olomouckém kraji. Mezi jednotlivými farmami byly zaznamenány velké rozdíly v mikrobiologické kvalitě syrového mléka, na některých farmách byly patogeny detekovány opakovaně. Bakterie Staphylococcus aureus byly detekovány ve 124 (56,6 %) vzorcích, schopnost produkovat klasické enterotoxiny A-E byla potvrzena jen u 13 (10,5 %) kmenů. Kampylobaktery byly detekovány v 10 (4,6 %) vzorcích, ve všech případech se jednalo o druh Campylobacter jejuni. Listeria monocytogenes byla zjištěna ve 4 (1,8 %)vzorcích. Salmonely byly izolovány ze 7 vzorků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Zprávy centra epidemiologie a mikrobiologie

  • ISSN

    1804-8668

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    20

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    212-214

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database