All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Verification of activity antilisterial agents in technological production of smear surface ripening cheese

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3ASYRMAZ12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:SYRMAZ12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/130_i-iii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/130_i-iii.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem

  • Original language description

    Cílem práce bylo ověření účinnosti bakteriocinů produkovaných pediokoky a enterokoky při zrání sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly kontaminovány listeriemi před začátkem zrání nebo před aplikaci mazové kultury. Testované přípravky byly aplikovány v různých fázích zrání a poté sledována koncentrace listerií. Nejlepší výsledek byl dosažen po úplném dozrání u sýrů kontaminovaných před aplikaci mazové kultury a ošetřených enterokokovou kulturou. Ale i u těchto sýrů byla překročena hranice infekčnosti 102 KTJ/g pro rizikové skupiny konzumentů. V ostatních případech byla koncentrace listerií ještě vyšší. Výsledky potvrdily účinnost bakteriocinů, ale v podmínkách zrání sýrů pod mazem zároveň zdůraznily význam sanitace a zásad HCCP ve výrobě.

  • Czech name

    Ověření účinnosti antilisteriálních přípravků při technologickém postupu výroby sýrů zrajících pod mazem

  • Czech description

    Cílem práce bylo ověření účinnosti bakteriocinů produkovaných pediokoky a enterokoky při zrání sýrů zrajících pod mazem. Sýry byly kontaminovány listeriemi před začátkem zrání nebo před aplikaci mazové kultury. Testované přípravky byly aplikovány v různých fázích zrání a poté sledována koncentrace listerií. Nejlepší výsledek byl dosažen po úplném dozrání u sýrů kontaminovaných před aplikaci mazové kultury a ošetřených enterokokovou kulturou. Ale i u těchto sýrů byla překročena hranice infekčnosti 102 KTJ/g pro rizikové skupiny konzumentů. V ostatních případech byla koncentrace listerií ještě vyšší. Výsledky potvrdily účinnost bakteriocinů, ale v podmínkách zrání sýrů pod mazem zároveň zdůraznily význam sanitace a zásad HCCP ve výrobě.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2012

  • Issue of the periodical within the volume

    130

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    "i"-"iii"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database