All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of lactic acid bacteria on the growth of persistent listerias in the smear ripened cheeses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894814" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894814 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22810/12:43894814

  • Result on the web

    <a href="http://tresen.vscht.cz/tmt/prehlidky/2012/sbornikCPS2012obsah.pdf" target="_blank" >http://tresen.vscht.cz/tmt/prehlidky/2012/sbornikCPS2012obsah.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv bakterií mléčného kvašení na růst perzistentních listerií v sýrech zrajících pod mazem

  • Original language description

    Cílem práce bylo prověření antilisteriální aktivity bakteriocin-produkčních kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 (sbírkový kmen) a Lactobacillus plantarum HV11 (izolát ze sýra s mazem na povrchu) vůči perzistentním kmenům Listeria monocytogenesLm 26 a Lm 31 (izoláty ze syrového mléka a mlékárenského provozu) na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Výsledky práce potvrdily, že sýry zrající pod mazem tvořily díky svému pH (? 6,5) vhodné prostředí pro růst perzistentních listerií, že jejich inhibice pomocí BMK, produkujících bakteriociny, při pokojové teplotě nebyla dostačující.

  • Czech name

    Vliv bakterií mléčného kvašení na růst perzistentních listerií v sýrech zrajících pod mazem

  • Czech description

    Cílem práce bylo prověření antilisteriální aktivity bakteriocin-produkčních kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 (sbírkový kmen) a Lactobacillus plantarum HV11 (izolát ze sýra s mazem na povrchu) vůči perzistentním kmenům Listeria monocytogenesLm 26 a Lm 31 (izoláty ze syrového mléka a mlékárenského provozu) na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Výsledky práce potvrdily, že sýry zrající pod mazem tvořily díky svému pH (? 6,5) vhodné prostředí pro růst perzistentních listerií, že jejich inhibice pomocí BMK, produkujících bakteriociny, při pokojové teplotě nebyla dostačující.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    EE - Microbiology, virology

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - processes enabling reliable appreciation of quality and safety of dairy products, phases of production technological process, final products and their storage</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2012 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-838-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    139-142

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 24, 2012

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article