Influence of lactic acid bacteria on the growth of persistent listerias in the smear ripened cheeses
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F12%3A43894814" target="_blank" >RIV/60461373:22330/12:43894814 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22810/12:43894814
Result on the web
<a href="http://tresen.vscht.cz/tmt/prehlidky/2012/sbornikCPS2012obsah.pdf" target="_blank" >http://tresen.vscht.cz/tmt/prehlidky/2012/sbornikCPS2012obsah.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv bakterií mléčného kvašení na růst perzistentních listerií v sýrech zrajících pod mazem
Original language description
Cílem práce bylo prověření antilisteriální aktivity bakteriocin-produkčních kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 (sbírkový kmen) a Lactobacillus plantarum HV11 (izolát ze sýra s mazem na povrchu) vůči perzistentním kmenům Listeria monocytogenesLm 26 a Lm 31 (izoláty ze syrového mléka a mlékárenského provozu) na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Výsledky práce potvrdily, že sýry zrající pod mazem tvořily díky svému pH (? 6,5) vhodné prostředí pro růst perzistentních listerií, že jejich inhibice pomocí BMK, produkujících bakteriociny, při pokojové teplotě nebyla dostačující.
Czech name
Vliv bakterií mléčného kvašení na růst perzistentních listerií v sýrech zrajících pod mazem
Czech description
Cílem práce bylo prověření antilisteriální aktivity bakteriocin-produkčních kmenů Lactococcus lactis subsp. lactis LCC 416 (sbírkový kmen) a Lactobacillus plantarum HV11 (izolát ze sýra s mazem na povrchu) vůči perzistentním kmenům Listeria monocytogenesLm 26 a Lm 31 (izoláty ze syrového mléka a mlékárenského provozu) na povrchu sýrů zrajících pod mazem. Výsledky práce potvrdily, že sýry zrající pod mazem tvořily díky svému pH (? 6,5) vhodné prostředí pro růst perzistentních listerií, že jejich inhibice pomocí BMK, produkujících bakteriociny, při pokojové teplotě nebyla dostačující.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EE - Microbiology, virology
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B08050" target="_blank" >2B08050: Listeria monocytogenes - processes enabling reliable appreciation of quality and safety of dairy products, phases of production technological process, final products and their storage</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2012 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-838-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
139-142
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 24, 2012
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—