All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Milk quality indicators: Milk technological properties

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZCTECH12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZCTECH12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka

  • Original language description

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.11. ? Technologické vlastnosti mléka - pojednává o vhodnosti mléka k technologickému zpracování v závislosti navybraných abiotických a biotických činitelích. Hodnoceny jsou zejména titrační a aktivní kyselost, syřitelnost, kysací schopnost mléka, specifická hmotnost, termostabilita a alkoholová stabilita mléčných bílkovin.

  • Czech name

    Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka

  • Czech description

    Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.11. ? Technologické vlastnosti mléka - pojednává o vhodnosti mléka k technologickému zpracování v závislosti navybraných abiotických a biotických činitelích. Hodnoceny jsou zejména titrační a aktivní kyselost, syřitelnost, kysací schopnost mléka, specifická hmotnost, termostabilita a alkoholová stabilita mléčných bílkovin.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210301" target="_blank" >QJ1210301: Research, new products and services to create the centre of mastitis prevention, detection and support of its treatment.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Mléko: produkce a kvalita

  • ISBN

    978-80-7394-383-7

  • Number of pages of the result

    10

  • Pages from-to

    168-177

  • Number of pages of the book

    240

  • Publisher name

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Place of publication

    České Budějovice

  • UT code for WoS chapter