Milk quality indicators: Milk technological properties
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZCTECH12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZCTECH12 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka
Original language description
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.11. ? Technologické vlastnosti mléka - pojednává o vhodnosti mléka k technologickému zpracování v závislosti navybraných abiotických a biotických činitelích. Hodnoceny jsou zejména titrační a aktivní kyselost, syřitelnost, kysací schopnost mléka, specifická hmotnost, termostabilita a alkoholová stabilita mléčných bílkovin.
Czech name
Jakostní ukazatele mléka: Technologické vlastnosti mléka
Czech description
Souhrnná publikace o jakosti kravského mléka je pojata z pohledu vývoje produkce a spotřeby mléka, ale také z pohledu kontrolovaných jakostních ukazatelů mléka, které vyjadřují výslednou kvalitu a zdravotní nezávadnost mléka (složení mléka, celkový početmikroorganismů, počet somatických buněk, rezidua inhibičních látek, bod mrznutí, smyslové, technologické a jiné vlastnosti). Tato kapitola 5.11. ? Technologické vlastnosti mléka - pojednává o vhodnosti mléka k technologickému zpracování v závislosti navybraných abiotických a biotických činitelích. Hodnoceny jsou zejména titrační a aktivní kyselost, syřitelnost, kysací schopnost mléka, specifická hmotnost, termostabilita a alkoholová stabilita mléčných bílkovin.
Classification
Type
C - Chapter in a specialist book
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QJ1210301" target="_blank" >QJ1210301: Research, new products and services to create the centre of mastitis prevention, detection and support of its treatment.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Book/collection name
Mléko: produkce a kvalita
ISBN
978-80-7394-383-7
Number of pages of the result
10
Pages from-to
168-177
Number of pages of the book
240
Publisher name
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta
Place of publication
České Budějovice
UT code for WoS chapter
—