Fermented dairy product with enhanced content of total and whey proteins
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZFFERM12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZFFERM12 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1871899&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1871899&lan=cs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentovaný mléčný výrobek se zvýšeným obsahem celkových a syrovátkových bílkovin
Original language description
Technické řešení se týká složení fermentovaných mléčných výrobků na bázi diafiltrátu z mléka a koncentrátu syrovátkových bílkovin, které mají zvýšený obsah celkových a syrovátkových bílkovin. Syrovátkové bílkoviny mají zejména regenerační účinky, podporují nárůst svalové hmoty a regulují hladinu inzulínu v krvi. Kaseiny stabilizují vápník v biologicky využitelné formě, která je mj. důležitá pro zdravý vývoj kostí a jako prevence osteoporosy a zubního kazu.
Czech name
Fermentovaný mléčný výrobek se zvýšeným obsahem celkových a syrovátkových bílkovin
Czech description
Technické řešení se týká složení fermentovaných mléčných výrobků na bázi diafiltrátu z mléka a koncentrátu syrovátkových bílkovin, které mají zvýšený obsah celkových a syrovátkových bílkovin. Syrovátkové bílkoviny mají zejména regenerační účinky, podporují nárůst svalové hmoty a regulují hladinu inzulínu v krvi. Kaseiny stabilizují vápník v biologicky využitelné formě, která je mj. důležitá pro zdravý vývoj kostí a jako prevence osteoporosy a zubního kazu.
Classification
Type
F<sub>uzit</sub> - Utility model
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2012
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Patent/design ID
24634
Publisher
CZ001 -
Publisher name
Industrial Property Office
Place of publication
Prague
Publication country
CZ - CZECH REPUBLIC
Date of acceptance
—
Owner name
Výzkumný ústav mlékárenský s.r.o.
Method of use
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Usage type
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence