All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Evaluation of quality parameters of sheep's and goat's milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZJKOOV12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZJKOOV12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.agroweb.cz" target="_blank" >http://www.agroweb.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hodnocení parametrů kvality ovčího kozího mléka

  • Original language description

    V průběhu laktačního období byly sledovány vybrané základní ukazatele kvality mléka koz bílých krátkosrstých, hnědých krátkosrstých, anglonubijských, ovcí východofríských a ovcí romanovských. Všechny vyšetřované vzorky mléka měly vyhovující mikrobiologickou kvalitu. Titrační kyselost ovčího mléka byla vyšší než titrační kyselost mléka kozího a byla na rozdíl od aktivní kyselosti mléka velmi proměnná. Aktivní kyselost ovčího mléka vykazovala podobné hodnoty jako mléko kozí. Procentuální zastoupení sledovaných základních složek mléka se v průběhu laktace měnilo. Největší variability dosahoval v kozím i ovčím mléce obsah tuku, následovaný obsahem bílkovin. Nejméně variabilní bylo naopak procentuální zastoupení laktózy. Vyšší procentuální zastoupení bílkovin v kozím i ovčím mléce lze očekávat na začátku a zejména na konci laktace, této skutečnosti odpovídá také vyšší obsah sušiny mléka na konci laktace. Vyšší procentuální zastoupení bílkovin v mléce bylo stanoveno v mléce ovčím než v mléce

  • Czech name

    Hodnocení parametrů kvality ovčího kozího mléka

  • Czech description

    V průběhu laktačního období byly sledovány vybrané základní ukazatele kvality mléka koz bílých krátkosrstých, hnědých krátkosrstých, anglonubijských, ovcí východofríských a ovcí romanovských. Všechny vyšetřované vzorky mléka měly vyhovující mikrobiologickou kvalitu. Titrační kyselost ovčího mléka byla vyšší než titrační kyselost mléka kozího a byla na rozdíl od aktivní kyselosti mléka velmi proměnná. Aktivní kyselost ovčího mléka vykazovala podobné hodnoty jako mléko kozí. Procentuální zastoupení sledovaných základních složek mléka se v průběhu laktace měnilo. Největší variability dosahoval v kozím i ovčím mléce obsah tuku, následovaný obsahem bílkovin. Nejméně variabilní bylo naopak procentuální zastoupení laktózy. Vyšší procentuální zastoupení bílkovin v kozím i ovčím mléce lze očekávat na začátku a zejména na konci laktace, této skutečnosti odpovídá také vyšší obsah sušiny mléka na konci laktace. Vyšší procentuální zastoupení bílkovin v mléce bylo stanoveno v mléce ovčím než v mléce

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2012

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    71-74

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database