All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of bacteriophage contamination, identification of the critical points of potential contamination sources, methodical procedures of phages confirmation and elimination of incurred technological problems including recommended sanitation precaution.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AZNBAFA12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:ZNBAFA12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.vumlekarensky.cz/vyzkum/metodiky.html" target="_blank" >http://www.vumlekarensky.cz/vyzkum/metodiky.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Detekce bakteriofágové kontaminace, určení kritických míst možného zdroje kontaminace, metodický postup potvrzení bakteriofága a eliminace vzniklých technologických problémů, včetně návrhu sanitačních opatření.

  • Original language description

    Metodika je uceleným shrnutím vlivu bakteriofágové kontaminace ve výrobě mléčných výrobků, zejména sýrů a fermentovaných produktů. Upozorňuje na kritická místa, která jsou zdrojem fágové kontaminace, popisuje první příznaky rozpoznání přítomnosti fágů vevýrobě, včetně návrhu opatření. Jsou zde uvedeny metody stanovení bakteriofágů a podrobný postup metod, které jsou nejvhodnější pro využití v mlékárenských provozech.

  • Czech name

    Detekce bakteriofágové kontaminace, určení kritických míst možného zdroje kontaminace, metodický postup potvrzení bakteriofága a eliminace vzniklých technologických problémů, včetně návrhu sanitačních opatření.

  • Czech description

    Metodika je uceleným shrnutím vlivu bakteriofágové kontaminace ve výrobě mléčných výrobků, zejména sýrů a fermentovaných produktů. Upozorňuje na kritická místa, která jsou zdrojem fágové kontaminace, popisuje první příznaky rozpoznání přítomnosti fágů vevýrobě, včetně návrhu opatření. Jsou zde uvedeny metody stanovení bakteriofágů a podrobný postup metod, které jsou nejvhodnější pro využití v mlékárenských provozech.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    ZNBAFA12

  • Regulation ID

    Osvědčení 2012/042842-G SVS

  • Technical parameters

    Metodika podává ucelené informace v technologii fermentovaných výrobků a sýrů, uvádí postupy nutné dezinfekce včetně doporučených sanitačních prostředků a jejich optimálních koncentrací, dále vytipovaná problémová místa ve výrobě. V metodice jsou stanoveny mezní hodnoty kyselosti provozního zákysu, který lze použít ve výrobě. Metodika je lokalizována u Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. a Českomoravské společnosti chovatelů v souladu se smlouvou o uplatnění certifikované metodiky mezi Výzkumným ústavem mlékárenským (poskytovatel) a Českomoravskou společností chovatelů , IČ 26162539 (uživatel) z 30.11.2011, odpovědná osoba: Ing.P.Roubal, CSc.

  • Economical parameters

    Ekonomický přínos pro uživatele je závislý na denním množství zpracovávaného mléka a na typu provozu (sýrárny, výroba kysaných mléčných výrobků. Na denzitě fága závisí rozsah škod. U středně velkých mlékáren zisk může činit řádově sta tisíce Kč, protožezavedení a používání metody není finančně náročné ve srovnání s finančními ztrátami, které bakteriofág působí.

  • Certification body designation

    Státní veterinární správa České republiky Slezská 7, Praha 2, 120 56

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů