All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Indication of bacteriophage in high-risk operations and possibilities of minimize losses

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F12%3AFAGYRI12" target="_blank" >RIV/26722861:_____/12:FAGYRI12 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/130_s._vi-viii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2012/130_s._vi-viii.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát

  • Original language description

    Bakteriofágova kontaminace zejména v technologii výroby sýrů, ale i při výrobě fermentovaných výrobků, je závažny problém, který může způsobit, dle rozsahu napadení fágem, v lepšií případě prodloužení technologického procesu výroby, v horším případě veliké ekonomické ztraty. Vzhledem k aktuálnosti, byla této problematice věnována pozornost a v rámci řešení výzkumného záměru MSM 2672286101 byla vypracována certifikovaná metodika s cílem podat ucelené shrnutí metod zjišťování bakteriofága a upozornit na kritická místa v technologiích výroby sýrů, tvarohů i fermentovaných výrobků. V metodice jsou doporučeny kroky, které je třeba v průběhu technologie udělat tak, aby ekonomické ztráty a zdravotní riziko při průkazu bakteriofága bylo minimální.

  • Czech name

    Indikace bakteriofágů v rizikových provozech a možnosti minimalizace ztrát

  • Czech description

    Bakteriofágova kontaminace zejména v technologii výroby sýrů, ale i při výrobě fermentovaných výrobků, je závažny problém, který může způsobit, dle rozsahu napadení fágem, v lepšií případě prodloužení technologického procesu výroby, v horším případě veliké ekonomické ztraty. Vzhledem k aktuálnosti, byla této problematice věnována pozornost a v rámci řešení výzkumného záměru MSM 2672286101 byla vypracována certifikovaná metodika s cílem podat ucelené shrnutí metod zjišťování bakteriofága a upozornit na kritická místa v technologiích výroby sýrů, tvarohů i fermentovaných výrobků. V metodice jsou doporučeny kroky, které je třeba v průběhu technologie udělat tak, aby ekonomické ztráty a zdravotní riziko při průkazu bakteriofága bylo minimální.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2012

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2012

  • Issue of the periodical within the volume

    130

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    "vi"-"viii"

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database